27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 16:06
No menu items!

Gruia Stoica a depus avansul pentru CFR Marfă UPDATE

spot_img

gruia-stoica

  • UPDATE

Societatea Grup Feroviar Român (GFR), controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, a depus avansul de 20 de milioane de euro pentru plata celor 51% din acțiunile CFR Marfă. Informația a fost confirmată vineri de oficiali ai GFR.

Proprietarul Grup Feroviar Român (GFR) omul de afaceri Gruia Stoica, trebuia să depună vineri cele 20 de milioane de euro, drept avans, pentru plata celor 51% din acțiunile CFR Marfă.

Gruia Stoica a deschis, încă de miercuri, contul escrow, la Banca Transilvania, semnând în acest sens contractul bancar, la sediul Ministerului Transporturilor, în prezența oficialilor instituției, ai GFR şi ai agentului de escrow.

Contul escrow a fost deschis exact în momentul în care expirau cele 30 de zile pe care le avea la dispoziţie GFR după semnarea contractului de privatizare din data de 2 septembrie. Vineri, este ultima zi în care Gruia Stoica poate depune avansul, echivalentul a 10% din valoarea tranzacţiei.

Deschiderea contului la Banca Transilvania face plauzibilă ipoteza ca banii pentru avans să vină din aceeaşi sursă bancară, ipoteză lansată cu două săptămâni în urmă de consultantul politic Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că GFR nu are banii pentru CFR Marfă, iar în acest moment se caută „tertipuri”.

Nu vreau să descurajez investitorul, dar, din câte ştiu, nu va avea banii. Se caută tertipuri

Andrei Tudor