12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 22:23

Grindeanu: DNA nu este Kovesi. Trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane

spot_img

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că este de acord cu argumentele lui Tudorel Toader în privința șefei DNA, dar această instituție nu este reprezentată de Laura Codruța Kovesi.

Prezent, joi, la o reuniune desfășurată la Institutul Aspen, prim-ministrul Sorin Grindeanu a făcut precizări referitoare la decizia de miercuri a ministrului justiției, Tudorel Toader, în privința șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Grindeanu a spus că Direcția Națională Anticorupție nu este reprezentată de „domnul Negulescu sau de doamna Kovesi”, ci este o instituție care trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice.

„Am acordat și acord ministrului Justiției credit total. Faptul că dânsul a prezentat, ieri, o evaluare, pe care dânsul și Ministerul Justiției au făcut-o, e un lucru care se înscrie în prerogativele pe care ministrul Justiției le are din acest punct de vedere. Am urmărit foarte atent, am avut o discuție înainte de prezentarea publică cu domnul ministru. Am înțeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat, sunt de acord cu ele. Ca și concluzie, aș putea spune: ca lupta anticorupție să fie cu adevărat puternică în România toate mecanismele trebuie să funcționeze foarte bine, dar mecanismele nu stau și nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentată de domnul Negulescu sau de doamna Kovesi, ca să trec de la o extremă la alta, ci este o instituție care trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice”, a afirmat Sorin Grindeanu, la plecarea de la Institutul Aspen.

Valeriu Motoc