0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 2:54
No menu items!

Grindeanu anunță investiții mari în infrastructura de transport: Zeci de miliarde de euro în următorii 10 ani

spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, sâmbătă, un plan investițional de 73 de miliarde de euro în următorii 10 ani.

„În următorii 10 ani vorbim de un plan investițional pe transporturi, pe toate tipurile de transporturi, de 73 de miliarde de euro. Este absolut necesar ca România să facă un salt în dezvoltarea sa, și acest lucru se poate cel mai bine prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Acest plan investițional a fost la Buxelles, au avut câteva observații, iar de ieri acest plan investițional este pe site-ul ministerului Transporturilor, în transparență publică, urmând ca până la sfârșitul anului să-l adoptăm prin hotărâre de Guvern. Avem un Master Plan adoptat în 2016, avem un plan investițional pe baza acelui Master Plan, foarte multe planuri făcute în 30 de ani, desene, cretă pe tablă, mult, mult mai puține lucruri făcute practic”, a declarat, sâmbătă, la Brăila, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că a fost și la Galați sâmbătă pentru discuții punctuale despre infrastructura rutieră a județului și intenționează să propună finanțarea de la bugetul de stat a drumului de legatură dintre VO Galați și DN Brăila-Galați.

Grindeanu vrea și revizuirea, în primele luni ale lui 2022, a cadrului legal privind cântarirea camioanelor.

“Nu este normal să distrugi drumurile județene sau naționale și să nu plătești!”, a mai menționat Grindeanu.

                                                                                                                  Adina Silav