1.5 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 15:42
No menu items!

Grindeanu: Am luat act de decizia ALDE. Azi voi înainta Administrației Prezidențiale propunerile de miniștri

spot_img

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, luni, că a luat act, în ședința coaliției de guvernare, de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin. Șeful Executivului a precizat că va înainta luni președintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniștri.

„Cei de la ALDE ne-au anunțat de decizia politică pe care au luat-o ieri (duminică – n.r.) în forul de conducere. Am luat act de decizia politică, fiind un Guvern politic. Astăzi (luni – n.r.) o să înaintez către Administrația Prezidențială propunerile făcute de partenerii de la ALDE”, a spus premierul, după ședința coaliției de guvernare de la Parlament.

Potrivit prim-ministrului, nominalizările pe care le va trimite la Cotroceni „și-au primit susținerea politică în forul de conducere de la ALDE”.

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis, duminică, retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al mediului. Potrivit unor surse, decizia a fost luată cu peste 80 de voturi pentru și 12 împotrivă.

Ministrul pentru relația cu parlamentul, Grațiela Gavrilescu, urmează să preia funcția de ministru al mediului. În locul ei, urmează liderul grupului senatorial ALDE, Viorel Ilie.

R.D.