23.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 10:54
No menu items!

Grindeanu a făcut bilanțul șuruburilor podului de la Brăila

spot_img

Ministrul Transporturilor a anunțat că circulația pe podul de la Brăila este una sigură, după acuzaţiile că sunt probleme tehnice la noul pod de la Brăila. Sorin Grindeanu a precizat ce verificări au făcut muncitorii în urma imaginilor virale în care un trecător scotea cu mâna şuruburile dintr-un parapet.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Au fost verificate peste 50.000 de şuruburi. Totalul şuruburilor pe acest pod este undeva în jur de 100.000. S-au găsit 100 de şuruburi nestrânse. Îi asigur pe toţi românii că nu este niciun fel de pericol, să pice podul, să pice unii în Dunăre.

Echipele constructorului italian Webuild au continuat acţiunea de verificare a şuruburilor utilizate la montarea parapetului Podului suspendat peste Dunăre, ocazie cu care au fost identificate încă 125 de şuruburi slăbite.

Potrivit CNAIR, antreprenorul Webuild a încheiat joi verificările pe sensul de mers Brăila – Tulcea, în total fiind controlate 57.000 de şuruburi, 35.000 în prima zi şi 22.000 în cea de-a doua zi, şi indentificate în total 195 de şuruburi cu probleme la sistemul de prindere, 70 în prima zi şi 125 în cea de-a doua zi. Webuild a început vineri verificările şi pe sensul de mers Tulcea – Brăila, în total la montarea parapetului Podului suspendat peste Dunăre fiind folosite 100.000 de şuruburi, potrivit Agerpres.

„Antreprenorul Webuild a finalizat astăzi (joi) verificarea situaţiei şuruburilor pe calea 1 a Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Astăzi (joi) au fost verificate aproximativ 22.000 de şuruburi utilizate la montarea parapetului pe sensul de mers Brăila – Tulcea. Dintre acestea, 125 prezentau probleme la sistemul de prindere.

De mâine (vineri), constructorul, sub supravegherea angajaţilor CNAIR, va începe verificarea celor de pe calea 2, sensul de mers Tulcea – Brăila”, se arată într-o postare făcută de CNAIR pe pagina sa de Facebook. Verificările au fost făcute în condiţiile în care, săptămâna aceasta, în mediul online au apărut imagini video surprinse de localnici, în care se observă cum mai multe şuruburi din parapetul montat pe Podul Suspendat peste Dunăre sunt slăbite şi ies fără niciun efort.

D.Constantin