3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 18:26
No menu items!

Grevă spontană la CFR Călători. 19 trenuri sunt afectate de protest

spot_img

Circa 1400 de angajaţi din totalul de 1500 ai companiei de reparaţii şi revizii locomotive SCRL au declanşat un protest la nivel naţional, pentru că nu au un nou contract de mentenanţă cu CFR Călători şi au de recuperat drepturi băneşti de 12 milioane lei.

Cei care asigură întreținerea trenurilor, angajații din depourile CFR, și-au încetat activitatea în mai multe județe din țară – depourile din București, Cluj, Iași, Brașov, Galați, Satu Mare, Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești, Sibiu.

Toate cele 24 de puncte de lucru la nivel naţional ale companiei şi-au încetat activitatea, potrivit directorului Diviziei de reparaţii şi revizii locomotive a CFR Călători, Cristian Coconaşu: ”Angajaţii au de recuperat drepturi băneşti de circa 12 milioane lei. Datoriile către ANAF ale SCRL sunt de circa 126 milioane lei. Compania nu a primit toţi banii cuveniţi din contractele încheiate în trecut cu CFR”, a explicat Coconaşu.

El speră ca negocierile purtate cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situaţiei.

CFR Călători estimează pierderi de 354,5 milioane lei în 2019 şi venituri totale de 2,27 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat în Monitorul Oficial.