11.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:28
No menu items!

Grevă pe Aeroportul Otopeni, în cursul zilei de vineri

spot_img

Angajaţii firmei de încărcat şi descărcat bagaje au anunţat că vineri vor opri lucrul, între orele 13 şi 15, din cauza condiţiilor de lucru.

Cele câteva zeci de persoane care se ocupă de încărcarea şi descărcarea bagajelor, dar şi de transportul pasagerilor, cargo şi curăţenie, au avertizat reprezentanţii firmei care deţine acest contract pe Aeroportul Otopeni, SC Globe Ground Romania SRL, că sunt decişi să facă grevă, pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor de lucru.

Ei sunt nemulţumiţi, în principal, de salariile mici dar şi de programul de lucru. Sindicaliştii precizează că, pe perioada desfăşurării grevei, angajaţii vor proteja bunurile unităţii, fiecare salariat aflat în grevă aflându-se la locul său de muncă.

Firma care administrează bagajele pentru zborurile de pe aeroport sunt împărţite astfel: TAROM deţine 37 de procente, o firmă din Germania, 25%, una din Olanda tot 25%, iar Aeroportul Otopeni 13 procente. Reprezentanţii aeroportului spun că ar putea fi afectate până la 10 zboruri în acel interval de timp.

Al. Maghiar