23.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 12:56
No menu items!

Greva la STB. Nicușor Dan vrea discuții, nu negocieri

spot_img

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, după mai multe ore de discuţii la sediul STB pe tema grevei angajaţilor, că i-a convocat la ora 12.00 la Primărie pe şefii de autobaze. El s-a declarat surprins de continuarea grevei în pofida  deciziei de suspendare emisă de către instanţă, considerând atitudinea angajaţilor STB ca fiind iraţională.

„Este o atitudine irațională pe care sincer nu o înțeleg. Astăzi, la ora 12.00, am convocat la sediul PMB pe șefii de autobaze și de depou, 20 de persoane, care pe de-o parte sunt membri în conducerea STB, pe de altă parte mulți dintre ei sunt membri de sindicat.

I-am convocat din două motive: unu, vreau să le transmit angajaților STB hotărârea noastră în aplicarea legii și a hotărârii judecătorești

Doi, să înțeleg care sunt acele probleme care trebuie să fie rezolvate. Dar esențial este să respectăm legea în statul român”, a spus edilul Nicușor Dan.

El a subliniat că întâlnirea de la ora 12.00 ”nu este în niciun fel o negociere, ci o informare din partea lui, către activul STB”.

”Am spus, avem o societate care a fost ani de zile în criză de bani, ani de zile nu s-a făcut mentenanţă, binenţeles că sunt probleme în STB, dar pentru a rezolva problemele acestea există un cadrul legal, există nişte paşi de dialog, există o obligaţie legală de a asigura o treime din serviciul tău public. Nu putem să suspendăm din cauza unor ambiţii”, a afirmat Nicuşor Dan, adăugând că angajaţii au spus, în urmă cu o zi, că vor să îl dea jos pe directorul general, fără să spună de ce. 

Primarul a adăugat că cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie, obligatorie, săvârșește o infracțiune, iar până la amiază, toți angajații vor avea cunoștință oficial de HJ.

Greva din STB continuă și vineri, în ciuda deciziei executorii a instanței care a suspendat ieri protestul.

                                                                                                                   Adina Silav