20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 12:42
No menu items!

Grevă generală în Italia. Alertă de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Republica Italiană

spot_img

Italia va fi paralizată de o grevă generală în transporturi, începând cu ziua de vineri, 26 mai. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că greva va afecta inclusiv transportul public în comun, cu excepţia transportului aerian.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Roma, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemeena, informează MAE, țara noastră are consulate la Milano, Bologna, Torino, Trieste, Bari și Catania.

În Italia, începând de vineri, 26 mai, timp de 24 de ore, sindicaliștii din educație, sănătate, din transportul public și aerian opresc activitatea atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Greva afectează și transportul aerian și transportul în comun din anumite orașe. Vor fi garantate zborurile între orele 7 și 10 dimineața și 18-21 , dar toate aeroporturile au afișate avertismente pentru verificarea curselor și transmit că vor fi garantate doar zborurile intercontinentale.

Sindicatele cer garantarea unui salariu minim garantat, doarece în Italia nu există această reglementare. Începând de miercuri, 24 mai, în Italia este o minivacanță până marți, când se sărbătorește Ziua eliberării de sub dominație nazistă și fascistă a Italiei, după al Doilea Război Mondial.