22.2 C
București
marți, 28 mai 2024 - 20:53
No menu items!

Greva foamei la Centrala termică Brăila

spot_img

Aproximativ 100 dintre cei 370 de salariaţi ai CET Brăila protestează în faţa unităţii joi, iar cinci angajaţi au intrat în greva foamei, pentru că nu şi-au mai primit de trei luni salariile şi bonurile de masă.

Protestatarii cer demisia conducerii CET. Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a declarat că protestele extreme, cum ar fi greva foamei, nu sunt o soluţie pentru rezolvarea problemei, ci colectarea datoriilor pe care brăilenii le au către CET şi care se situează la 13 milioane de lei. CET-ul datorează către furnizorul de gaze 10 milioane de lei şi către AVAS 3,4 milioane de dolari, în vreme ce toate activele societăţii se află sub sechestru asiguratoriu.

În momentul de faţă avem două tipuri de datornici: cei racordaţi la CET care au datorii de 67 miliarde de lei (6,7 milioane ron n.r.) şi cei care nu mai sunt racordaţi dar au datorii istorice care ajung la un total de 65 miliarde de lei (6,5 milioane ron n.r.)”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

În Brăila nu mai sunt racordate la sistemul centralizat decât aproximativ 6 000 de locuinţe. Dar datorii nu au doar cei racordaţi (6,7 milioane de lei), ci şi cei care nu mai sunt branşaţi la sistemul centralizat. Datoriile acestora atinc 6,5 milioane de lei.(S.S.)