9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 4:35

Greva controlorilor de trafic aerian continuă în Franţa: Perturbări pe aeroporturile Roissy şi Orly

spot_img

Greva controlorilor de trafic aerian continuă în Franţa: Perturbări pe aeroporturile Roissy şi Orly

Zeci de zboruri au fost anulate miercuri în aeroporturile pariziene Roissy Charles-de-Gaulle şi Orly şi sunt așteptate întârzieri ale curselor aeriene din cauza grevei controlorilor de trafic aerian care continuă în Franţa, o revenire la normal fiind aşteptată abia joi, relatează AFP.

„Situaţia ar trebui să rămână relativ calmă, datorită cererii Direcţiei generale a aviaţiei civile (DGAC) de a anula 50%” din zboruri, care a permis companiilor să anticipeze eventualele perturbări, a precizat miercuri dimineaţă un purtător de cuvânt al societăţii Aeroports de Paris (ADP), adăugând că „cel mai important este ca pasagerii să nu vină la aeroport fără să se informeze înainte la compania lor’”.

Marţi, greva controlorilor împotriva liberalizării controlului de trafic aerian în Europa a provocat anularea a aproximativ un sfert din zborurile din Franţa. Greva continuă miercuri, cu toate că Parisul şi Berlinul au cerut Comisiei Europene să amâne proiectul de directivă europeană vizând crearea „Cerului unic european’” prezentat Parlamentului European.

Sindicatul autonom al controlorilor de trafic aerian (SNCTA) şi-a ridicat preavizul de grevă pentru joi şi tot în această zi DGAC prevede „o revenire la normal”.

C.I.