11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:28

GREVĂ parțială de 24 de ore în aeroporturile din Rio de Janeiro

spot_img

Trei aeroporturi din Rio de Janeiro lansează o grevă de 24 de ore, care va viza 20% din angajați

aeroporto-do-galeao

Confederaţia sindicală a personalului de la sol din cele trei aeroporturi de la Rio de Janeiro, în estul Braziliei, a anunţat, miercuri, lansarea unei greve de 24 de ore, începând de la miezul nopţii, care va viza 20% din angajaţi, potrivit AFP.

Revendicând creşteri salariale şi ameliorarea condiţiilor de muncă a membrilor săi, confederaţia sindicală Simarj a decis să organizeze o acţiune de grevă în momentul în care mii de turişti sosesc în Brazilia cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal 2014, care începe, joi, cu meciul Brazilia-Croaţia.

“După nouă luni de negocieri intense (…) şi din cauza intransigenţei organizaţiilor patronale, sindicatul personalului de la sol din oraşul Rio de Janeiro confirmă o grevă pe 12.06.2014, începând de la miezul nopţii, în aeroporturile Santos Dumont (destinat curselor interne), Antonio Carlos Jobim (sau Galeao, internaţional) şi Jarcarepagua (destinat zborurilor private)”, a anunțat Simarj.

Serviciul de presă al sindicatului a precizat totuşi că 80% din angajaţii la sol vor lucra, joi, informează site-ul G1 de Globo.

Agenţia Naţională a Aviaţiei Civile (ANAC) a anunţat, într-un comunicat transmis către AFP, “că urmăreşte situaţia şi eventualele consecinţe asupra operaţiunilor”.

“Companiile aeriene au elaborat din timp planuri de urgenţă pentru perioada desfăşurării Campionatului Mondial”, între 12 iunie şi 13 iulie, mai subliniază ANAC.

D.M.