3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 1:47
No menu items!

Grevă la Lufthansa miercuri, joi și vineri. Aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate

spot_img

Lufthansa_

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români că sindicatul piloţilor care operează zborurile companiilor Lufthansa, Lufthansa Cargo şi German Wings a anunţat organizarea unei greve în perioada 2 – 4 aprilie, interval în care vor interveni perturbări ale traficului aerian.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care au rezervat bilete de avion pentru cursele companiilor Lufthansa, Lufthansa Cargo şi German Wings să consulte programul de zbor pentru informaţii actualizate şi să se informeze pe pagina de internet www.mae.ro.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat, luni, anularea a 3.800 de zboruri începând de miercuri şi până vineri, din cauza unei greve a piloţilor în aceste trei zile, pe fondul unor negocieri salariale, relatează AFP.

Din cauza grevei anunţate de către Sindicatul piloţilor Cockpit la Lufthansa, Lufthansa Cargo şi Germanwings, aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate miercuri, joi şi vineri.

Lufthansa

comunicat de presă

În total, 425.000 de pasageri sunt vizaţi de aceste anulări, a precizat compania, adăugând că doar 500 de zboruri de scurt şi lung curier rămân programate în această perioadă.

Piloţii din cadrul filialelor sale Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine şi Air Dolomiti, dar şi cei din cadrul Brussels Airlines, din care Luthansa deţine 45%, nu sunt vizate de grevă, iar Lufthansa preconizează că va utiliza cele mai mari avioane “acolo unde este posibil”, pentru a transporta mai mulţi pasageri atât către Germania, cât şi în afara ţării.

Pentru a gestiona mai bine consecinţele acestei greve, compania a anunţat că va utiliza personal suplimentar la sol la Frankfurt şi München, dar şi în centrele de primire.