4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:37
No menu items!

Grevă la Dacia. 5.000 de angajați au oprit lucrul

spot_img

Grevă la Dacia. 5.000 de angajați au oprit lucrul
foto: epitesti.ro

Peste 5.000 de angajaţi ai uzinei Dacia din Mioveni, judeţul Argeş, au oprit activitatea, miercuri dimineaţă, nemultumiţi că nu a fost semnat contractul colectiv de muncă şi că revendicările salariale cerute de ei nu au fost incluse în document.

Potrivit salariaţilor, este un protest spontan care iniţial a avut loc în interiorul societăţii, departe de poarta principală, unde presa nu are acces în interiorul uzinei. Ulterior, angajaţii au ajuns la gardul societăţii pentru a sta de vorbă cu jurnaliştii.

Greva a fost declanşată în jurul orei 9.00, la Secţia de Vopsitorie a uzinei. “Muncitorii din secţii au oprit lucrul, suntem nemulţumiţi de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie”, a declarat un protestatar. Acesta a precizat că angajaţii Dacia au cerut majorarea salariilor cu 25 la sută, însă patronatul a acceptat o creştere cu doar cinci la sută.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Dacia Mioveni, Anca Oreviceanu, discuţiile între reprezentanţii angajaţilor uzinei şi patronat sunt în curs.

S.Z.