17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:53
No menu items!

Grevă în transporturile de mărfuri din cauza accizelor. Șoseaua de Centură a Capitalei, blocată

spot_img

tiruri_protest

Transportatorii rutieri de mărfuri au comunicat că au oprit, luni, activitatea şi nu au mai trimis maşini în curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce în parcări, a anunțat Augustin Hagiu, reprezentantul Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

Șoseaua de Centură a Capitalei era, luni dimineață, blocată de o coloană de TIR-uri care circula cu viteză redusă, în semn de protest.

Hagiu a explicat că transportatorii rutieri de mărfuri aşteaptă, în primul rând, ca Ministerul Transporturilor să-şi respecte promisiunile asumate prin minuta semnată în luna mai, în urma cărora protestele anunţate atunci au fost suspendate. Acesta a precizat că, după ce vor fi rezolvate solicitările menţionate în minuta încheiată în luna mai, se poate intra într-un dialog cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Transportatorii rutieri de mărfuri au anunțat încă de joi, 5 decembrie, că vor opri luni activitatea, susţinând că „au epuizat toate căile diplomatice” în relaţia cu autorităţile, care nu-şi respectă angajamentele, şi că cea mai recentă „lovitură” din partea Guvernului este creşterea accizelor la carburanţi.

R.D.