4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 23:49
No menu items!

GREVĂ în transportul public din Galați

spot_img

autobuz_galati

Angajaţii societăţii de transport în comun Transurb Galaţi au intrat în grevă, luni dimineaţă, cerând îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi demisia directorului. Prin urmare, în oraş nu circulă autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele, singurele variante de transport fiind microbuzele sau taxiurile.

Protestatarii, aproximativ 150 de angajaţi ai Transurb, şoferii şi mecanicii, au refuzat să intre în tura de dimineaţă şi s-au grupat în curtea societăţii, anunţând că intră în grevă. În aceste condiţii, autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele nu au ieşit pe traseu, singurele variante pentru gălăţeni fiind microbuzele sau taxiurile..

Protestatarii cer demisia conducerii societăţii, nemulţumiţi de numărul insuficient de autobuze şi troleibuze existente pe traseu, fapt care îi împiedică să-şi realizeze norma zilnică, dar şi de lipsa combustibilului.

Directorul Transurb Galaţi, Genica Totolici, căruia protestatarii îi cer demisia, susţine că reprezentanţii Primăriei sunt cei care pot interveni pentru soluționarea conflictului de muncă.

R.D.