Gregorian Bivolaru, din nou urmărit internațional. A plecat din România pe 14 septembrie

Gregorian Bivolaru, eliberat recent din Penitenciarul din Bistriţa, a fost dat, miercuri, în urmărire internaţională de autorităţile din Finlanda, după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Surse judiciare au precizat că autorităţile din Finlanda au emis, în lipsă, un mandat de arestare pe numele lui Bivolaru. Actele au ajuns în posesia Poliţiei Române în cursul zilei de miercuri.

Liderul MISA este cercetat pentru trafic de fiinţe umane şi abuz sexual, au adăugat sursele citate.

Potrivit procedurii, Gregorian Bivolaru urmează să fie căutat la domiciliu şi dacă nu va fi găsit, autorităţile române vor informa partenerii din Finlanda. În cazul în care va fi găsit, autorităţile din România vor pune în executare mandatul de arestare, conform procedurii.

Gregorian Bivolaru, a ieşit, în 13 septembrie, din Penitenciarul Bistriţa, fiind eliberat condiţionat, după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa nu au contestat decizia de eliberare dată de Judecătoria Bistriţa.

Liderul MISA, condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru acte sexual cu un minor, a fost încarcerat la Bistriţa la finele lunii februarie.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare.

Pe 14 septembrie, Bivolaru a părăsit legal România, pe numele acestuia neexistând nicio interdicție.

R.D.

NICIUN COMENTARIU