6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:09
No menu items!

Gregorian Bivolaru, condamnat definitiv la şase ani de închisoare

spot_img

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv, vineri, de magistraţii Curţii Supreme, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanţe inferioare.

Bivolaru a primit sentinţa de şase ani de închisoare cu executare pentru actul sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Mădălina Dumitru. Curtea Supremă a dispus scăderea din această pedeapsă a perioadei 29 martie 2004 – 1 aprilie 2004, în care Bivolaru a fost reţinut.

În acelaşi timp, judecătorii l-au achitat pe Bivolaru în cazul acuzaţiei de perversiuni sexuale în legătură cu victima Mădălina Dumitru, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Pentru acelaşi motiv şi în cazul aceleiaşi victime, Bivolaru a fost achitat şi pentru fapta de trafic de minori.

Instanţa l-a mai achitat pe Gregorian Bivolaru, pe motiv că fapta nu există, în cazul acuzaţiei de act sexual cu un minor în legătură cu victima Ilinca Simionescu, şi pentru trafic de minori în legătură cu aceeaşi victimă, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive.

Instanţa a încetat procesul penal faţă de Bivolaru în legătură cu fapta de act sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Arabela Marquez şi totodată pentru fapta de corupţie sexuală în legătura cu victima Mădălina Dumitru, în ambele cazuri fiind constate prescrise faptele.

Totodată, instanţa a încetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei din acelaşi motiv, respectiv prescrierea.

Curtea Supremă l-a obligat însă pe Gregorian Bivolaru la plata a 50.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia de vineri este definitivă, urmând ca organele judiciare să o pună în executare.

Gregorian Bivolaru a părăsit ţara, după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În luna noiembrie a aceluiaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Din 23 mai 2013, instanţa îl citează pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson.

Magistratul Ionuţ Matei, preşedintele completului de trei judecători de la Curtea Supremă care a judecat dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de ameninţare în care i se indica să dea “o soluţie blândă” în cauză, altfel “cei indignaţi”, semnatarii documentului, se vor implica în eliminarea lui din justiţie.

R.D.