16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:54
No menu items!

Grecia: Valabilitatea certificatului verde Covid, fără doza booster, se reduce la 7 luni

spot_img

Grecia a anunțat, luni, noi măsuri pentru a stopa pandemia de Covid, astfel că certificatul verde va expira după şapte luni, dacă nu include şi o doză booster, potrivit unui decret ministerial, care va intra în vigoare la 1 februarie.

Măsura, care până acum se aplica doar persoanelor de peste 60 de ani, intenţionează să întărească imunizarea populaţiei, într-un moment în care contagierile cu varianta Omicron au atins cifre maxime, relatează EFE.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, măsura va fi aplicată tuturor persoanelor de peste 18 ani începând cu 1 februarie.

Ministrul grec al sănătăţii, Thanos Plevris, a asigurat că în prezent există suficiente vaccinuri şi că toţi cei care nu au făcut doza de supra-rapel, la cel puţin trei luni după efectuarea celei de-a doua doze, pot opta pentru booster înainte de data indicată.

Toate persoanele al căror certificat verde a expirat nu vor putea intra în restaurante sau în magazine (cu excepţia supermarketurilor sau farmaciilor) deoarece nu vor fi considerate vaccinate, a declarat ministrul postului de televiziune ANT1.

Măsura nu se aplică şi în cazul certificatului digital verde european, a cărei valabilitate se menţine timp de 9 luni, scrie Agerpres.