8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 11:44
No menu items!

Grecia: Un copil a fost luat de autorităţi de la un cuplu de romi care s-au dovedit a nu fi părinții săi

spot_img

 tigani

O fetiţă de patru ani, crescută în Grecia de un cuplu de romi care, după expertiza genetică, s-a dovedit că nu sunt părinţii săi, a fost luată de autorităţi și plasată într-un centru, fiind lansate urmăriri pentru “răpirea unui minor”, au anunţat marţi surse judiciare, informează AFP.

Guvernul grec a lansat o operaţiune naţională de control al registrelor de naşteri, declanșată de faptul că în declaraţia de naştere a unei fetiţe, în prezent în vârstă de patru ani, “părinţii” au înscris la starea civilă un alt copil cu mai puţin de şase luni înainte.

Analizele ADN efectuate au relevat că cei doi romi care au crescut copilul nu sunt părinţii ei biologici. Bărbatul şi femeia, care au alţi doi copii, au asigurat că bebeluşul le-a fost încredinţat de o familie romă care nu putea să se ocupe de el.

Autorităţile au deschis o anchetă judiciară pentru “răpirea unui minor”, iar copilul a fost încredinţat aceleiaşi organizaţii de binefacere ca şi micuţa Maria, “Zâmbet de copil”, o fetiță descoperită într-o tabără de romi din Grecia, în luna octombrie.

Fetiţa locuia într-o tabără de romi la câţiva kilometri distanţă de Salonic, principalul oraş din nordul Greciei.

C.A.