19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 9:10
No menu items!

Grecia: turiștii infectați cu coronavirus pot călători cu feribotul sau cu avionul cu condiția să poarte mască

spot_img

Turiștii care descoperă că sunt infectați cu coronavirus în timp ce se află în vacanță în Grecia nu vor mai fi obligați să intre în carantină, potrivit unui nou protocol emis de Ministerele Sănătății, Turismului și Economiei, relatează publicațiile elene GTP.

Dacă în cazul cetățenilor greci continuă să se aplice carantina obligatorie de cinci zile la domiciliu, turiștii nu vor mai fi obligați să respecte această regulă. Ei sunt sfătuiți să se autoizoleze dacă sunt depistați pozitiv cu COVID, însă pot rămâne în carantină doar dacă doresc și doar pentru numărul de zile rezervate la unitatea de cazare. Practic, anul acesta hotelurile din Grecia pot renunța la camerele speciale de carantină pentru turiști.

Totodată, noile reguli stabilite de autoritățile de la Atena prevăd că turiștii infectați cu coronavirus pot călători cu feribotul, cu avionul sau cu alte mijloace de transport în comun, cu condiția să poarte o mască facială de înaltă protecție (FFP2 sau ΚΝ95).

În cazul în care un turist este depistat pozitiv cu COVID în timpul sejurului, managerul hotelului responsabil pentru domeniul sănătății trebuie informat, iar persoana în cauză primește o mască de protecție și este sfătuită să se autoizoleze.

De asemenea, va fi informat medicul intern al unității de cazare, iar dacă nu există unul, va fi chemat un medic local care să-l consulte pe turist.

Totodată, managerul unității trebuie să anunțe Organizația Națională de Sănătate Publică. Dacă pacientul are nevoie de spitalizare, el va fi dus cu ambulanța sau orice alt mijloc de transport la cel mai apropiat centru de sănătate.

D.Constantin