2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:55
No menu items!

Grecia și Croația primesc turiști doar pe baza unui “pașaport de coronavirus”

spot_img

Grecia și Croația, două destinații favorite pentru turiștii români, dar și din alte țări ale lumii, vor face controale stricte pentru a se asigura că turiștii veniți în țara lor nu sunt infectați cu noul coronavirus.

În Grecia, ministrul turismului spune că vizitatorii vor avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, “pașaport coronavirus”, cu alte cuvinte un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu SARS-COV 2.

Regula ar putea fi valabilă și la ieșirea lor din Grecia, dar nu au fost anunțate locurile din care turiștii ar putea obține un astfel de document la finalul vacanței.

Sezonul turistic din această vară va fi mai scurt, de doar trei luni, începând din iulie, dar ar putea prelungit în octombrie și noiembrie, în funcție de temperaturi.

La rândul lor, croații vor cere adeverințe de sănătate, și în plus, vor să creeze coridoare turistice. Un prim exemplu ar fi pentru turiștii cehi, care călătoresc, tradițional, în număr mare, în Croația, mai ales datorită apropierii zonale a celor două state.