28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:02
No menu items!

Grecia reimpune restricţii în restaurante, baruri şi discoteci, după creșterea cazurilor de COVID-19

spot_img

Autorităţile elene au reimpus, joi, restricţii în restaurante, baruri şi discoteci, după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19.

Grecia a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor pentru călătorii şi activităţi recreative, eliminând şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise, fiind o țară depedentă de turism.

În ultimele zile, numărul cazurile de COVID-19 a crescut îngrijorător, iar autoritățile elene au anunțat că vor impune o serie de restricții în restaurante, baruri şi discoteci.

Grecia a luat și o serie de măsuri pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID. Acestea constau  în CEC-uri-cadou, în valoare de 150 de euro, destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă.

De asemenea, autoritățile elene intenționează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, inclusiv a personalului medical, relatează Reuters.

Comitetul grec de bioetică recomanda, săptămâna trecută, vaccinarea obligatorie a personalului medical şi din aziluri, ca pe o ”măsură de ultim recurs”, în funcţie de un calendar specific, în cazul în care eforturile din campania de vaccinare nu dau roade.

                                                                                                                   Adina Silav