4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:28
No menu items!

Grecia: jurnaliștii au intrat în grevă

spot_img

 

grecia, jurnalisti in greva

Un proiect de lege privind privatizarea urmează a fi votat miercuri de către parlamentarii greci, în vreme ce ziariştii au intrat în grevă de 24 de ore atrăgând atenţia asupra dificultăţilor masive cu care se confruntă din cauza măsurilor de austeritate ale guvernului, măsuri care vor avea impact negativ asupra asigurărilor de sănătate.

Proiectul menționat se găsește pe lista măsurilor de austeritate ce se impun a fi adoptate de Grecia pentru a reduce datoria şi deficitul bugetar al ţării în schimbul ajutorului financiar de la creditorii internaționali.

Votarea proiectului va avea loc miercuri, în aceeaşi zi în care ministrul de finanţe Yannis Stournaras va susșine noul proiect de buget pentru 2013. Cele două mari sindicate ale ţării vor organiza miercuri seara demonstrații împotriva măsurilor de austeritate din buget.

Greva ziariştilor a condus la întreruperea emisiilor televiziunilor şi posturilor de ştiri, stopând actualizarea site-urilor de ştiri şi apăriția ediţiei de joi a ziarelor.

Premierul grec Antonis Samaras a precizat marţi că negocierile s-au încheiat, iar votarea proiectului de lege a fost amânată cu o săptămână.