15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 4:57

Grecia își deschide sezonul turistic în luna mai. Cine poate merge la plajă pe insulele elene

spot_img

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus pot călători vara aceasta în Grecia, a declarat ministrul grec al Turismului, Harry Theocharis, potrivit Reuters.

Grecia își propune să înceapă sezonul turistic până la jumătatea lunii mai.

“Turiștii vor fi bineveniți dacă înainte de călătorie sunt fie vaccinați, fie au anticorpi, fie au un test negativ”, a precizat ministrul grec.

Cu toate acestea, toți turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii.

El a mai menţionat că, odată ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, angajaţii care lucrează în sectorul hotelier vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19, iar în rândul acestora vor fi efectuate testări frecvente.

Sectorul turistic generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei, care a făcut apeluri pentru un pașaport de vaccinare în UE cu scopul de a o ajuta să deblocheze sectorul turistic.

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind ”paşapoartele verzi digitale”.