3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 5:55
No menu items!

Grecia impune noi restricții anti-COVID începând de astăzi. Cum sunt afectați turiștii

spot_img

Oficialii greci au anunțat că, începând de marți, barurile, terasele și restaurante din unele dintre cele mai importante destinații turistice se vor închide pe timpul nopții, ca urmare a creșterii numărului de noi cazuri de Covid-19.

Zonele în care restaurantele şi barurile vor fi închise începând de la miezul nopţii până la 7 dimineaţa includ insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului Greciei, Aristotelia Peloni, într-o intervenție televizată.

Măsura urmează să intre în vigoare începând de marți, 11 august, și să se încheie pe 23 august.

Autoritățile elene au mai anunțat că persoanele care vin din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia, cu avionul sau pe cale terestră, trebuie să prezinte un test negativ la Covid-19, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. 

Grecia a raportat, duminică, 203 de noi infectări cu COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. În total, 213 persoane au murit din cauza coronavirusului în Grecia, din 5.749 de bolnavi infectați.

Reprezentanții din sănătate au hotărât, săptămâna trecută, obligativitatea purtării măştii în toate locurile publice închise şi au restrâns – până la 15 august – vizitele la aziluri de bătrâni şi în alte instituţii în care se află persoane vulnerabile. Căsătoriile, botezurile şi înmormântările au fost limitate la adunări de 100 de persoane, iar târgurile au fost anulate.