4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:31
No menu items!

Grecia: blocaj național pentru trei săptămâni, dar școlile rămân deschise

spot_img

Grecia a ordonat joi un blocaj la nivel național, timp de trei săptămâni, pentru a ajuta la limitarea reapariției cazurilor de Covid-19, al doilea în acest an, după o creștere accentuată a infecțiilor în această săptămână. „Am ales să iau măsuri drastice mai devreme decât mai târziu”, a spus premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de ekathimerini.com.

Deși a afirmat în trecut că blocarea la nivel național este o ultimă opțiune, Mitsotakis a spus că a fost forțat să acționeze după o creștere a numărului de cazuri din ultimele cinci zile, spunând că, fără o blocare, presiunea asupra sistemului de sănătate ar fi „insuportabilă”.

Conform noilor restricții la nivel național care vor intra în vigoare de sâmbătă, afacerile cu amănuntul vor fi închise, cu excepția supermarketurilor și farmaciilor. Grecii vor avea nevoie de un permis pentru a se aventura în aer liber la orele alocate. Școlile primare vor rămâne deschise, dar liceele vor fi închise.

De la începutul lunii octombrie, Grecia a înregistrat o creștere a numărului de infecții, catalogată drept „deosebit de agresivă”, de consilierul științific șef al guvernului Sotiris Tsiodras.

Grecia a înregistrat 2.646 de infecții miercuri, cel mai mare număr zilnic de la apariția primului său caz, aducând numărul total de cazuri la 46.892. Până în prezent, 673 de persoane au murit din cauza Covid-19.