3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:59

Greblă: Raportul MCV. Parlamentul are o bilă neagră

spot_img

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Greblă,  recunoaşte că raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare în Justiţie va fi unul negativ pentru România, iar unele ţări din Europa se vor folosi de asta pentru a ne refuza accesul în Spaţiul Schengen.

Un raport rău are consecinţe în plan politic – în primul rând, posibilitatea de a încheia capitolul Justiţie şi Afaceri Interne este aproape exclusă. Cei care din raţiuni de politică internă  amână intrarea în Schengen se vor folosi de raport ca pretext de a amâna încă o dată. Vom avea de suferit inclusiv în planul imaginii, suntem singura ţară care mai are un capitol de închis de la aderarea la Uniunea Europeană”, a explicat Greblă.

În acest context, Greblă  recunoaşte că  Parlamentul a jucat un rol important, întrucât a refuzat să dea avize de urmărire penală pentru mai mulţi politicieni, dar şi să înceteze mandate, cum a fost cazul senatorului liberal Mircea Diaconu care primise o decizie definitivă din partea justiţiei, dar pe care colegii săi au refuzat s-o pună  în aplicare. (A.M)