19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:39
No menu items!

Gravida bolnavă de gripă porcină este operată de urgență. Copilul a decedat – UPDATE

spot_img

Gravida bolnavă de gripă porcină este operată de urgență

Femeia însărcinată în luna a şaptea care a fost diagnosticată săptămâna trecută cu gripă porcină a intrat astăzi în sala de operaţie.

Medicii din Timişoara fac eforturi pentru a-i salva copilul.

“S-a constatat că pacienta poate să suporte operația, dar putem să spunem care este starea copilului abia după ce se va termina intervenția. Operația în sine nu este dificilă, ci starea generală a femeii. Din momentul în care s-a internat, starea ei nu s-a agravat și s-a stabilizat cât de cât”, a precizat Ciprian Bogdan, Managerul Spitalului Județean Timișoara.

Femeia, care este din Arad, a ajuns, în urmă cu două săptămâni la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara cu o infecţie respiratorie severă, fiind transferată ulterior la Spitalul Judeţean din oraş.

Medicii de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă i-au montat un „plămân artificial”, un aparat care suplineşte funcţiile respiratorii.

UPDATE

Intervenția chirurgicală în cazul femeii gravide în luna a şaptea, bolnavă de gripă porcină, s-a încheiat, însă copilul nu a putut fi salvat.

“Urmează, în urma analizelor, să stabilim dacă și fătul era infectat cu virusul AH1N1. Copilul s-a născut cu o brahicardie severă și nu a putut fi salvat”, a afirmat managerul Spitalului Județean Timiș.

Femeia se află, în continuare, în stare critică.

C.I.