2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 4:32
No menu items!

GRAV incident în Suceava. O ambulanță a luat foc în mers

spot_img

O ambulanță a luat foc în mers, luni, în timp ce mergea spre un caz medical, în Vadu Moldovei, județul Suceava, transmite Mediafax. 

Un pompier aflat în timpul liber a observat imediat incendiul și a ajutat la stingerea lui.

Plt.adj. Lucian Grădinaru rula în spatele autosanitarei SAJ, care mergea spre un caz medical, când, pe raza localității Spătărești, pompierul a simțit miros de plastic ars și a observat că din autosanitara aflată în fața sa iese fum.

“Ambulanța a oprit pe partea dreaptă a drumului și colegul nostru i-a urmat manevra. A ieșit din mașină și s-a dus imediat să ajute echipajul SAJ. Incendiul a izbucnit la un tablou de siguranțe, aflat în cabina conducătorului auto. Șoferul ambulanței a luat un stingător, acționând asupra flăcărilor, iar Lucian Grădinaru, împreună cu asistentul SAJ, a început să evacueze buteliile de oxigen și aparatura medicală din interior”, anunță ISU Suceava.

Flăcările au fost stinse încă în faza de debut, astfel încât nu au fost afectate și alte componente ale mașinii.

Între timp, la fața locului au ajuns și trei echipaje ale pompierilor militari, cu două autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD, care s-au asigurat că incendiul a fost lichidat și nu mai există pericol de reizbucnire.

De asemenea, ambulanța SMURD a fost redirecționată către cazul medical spre care se îndrepta echipajul SAJ, în momentul în care a izbucnit incendiul, mai precis în localitatea Dumbrăvița, din comuna Vadu Moldovei.

R. Dan