6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 9:11

GRAV accident pe Aerodromul Clinceni: Handbalista Andreea Nica și un parașutist au murit. Alt parașutist, în stare gravă / UPDATE

spot_img
  •  UPDATE

Femeia rănită în accidentul de paraşutism de la Clinceni, produs duminică dimineaţă, a murit la Spitalul Universitar, au precizat surse din poliţie.

Andreea Nica, portarul de 27 de ani al echipei de handbal feminin Unirea Slobozia, este cea de-a doua persoană care şi-a pierdut viaţa în urma acestui incident.

andreea_nica

Tânăra făcea primul ei salt cu paraşuta cu instructorul Adrian Costandache, în vârstă de aproximativ 43 de ani, urmaţi de un alt paraşutist, Daniel Floroiu, de aproape 50 de ani.

Ultimul paraşutist ar fi sărit prea devreme şi s-a ciocnit de cei doi, la o înălţime de 70 de metri.

Daniel Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului. Tânăra, care era conştientă, a fost transportată la Spitalul Universitar, unde a decedat. Instructorul, aflat şi el în stop cardio-respirator, a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde este în operaţie.

Trei paraşutişti au fost implicaţi într-un accident, duminică dimineaţă, pe aerodromul de la Clinceni, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București (ISU).

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a declarat la un post de televiziune că unul dintre parașutiști a murit, iar ceilalți doi sunt răniți.

Potrivit martorilor, este vorba despre doi bărbați și o femeie care executau salturi de antrenament.

Reprezentanți ai ISU au precizat că parașutistul care a suferit un stop cardio-respirator este un bărbat de 40 de ani. Un alt bărbat, de aproximativ 30 de ani, a fost intubat, urmând să fie transportat la spital. Acesta a intrat însă în stop cardio-respirator şi i s-au aplicat manevre de resuscitare.

Cealaltă victimă, o femeie, este conştientă.

La faţa locului intervin un elicopter şi două ambulanţe SMURD.

Din primele informaţii, cei trei paraşutişti s-ar fi ciocnit între ei, din cauză că nu ar fi respectat intervalele de salt. De altfel, oamenii care erau la sol au văzut că cei trei parașutiști se îndreaptă spre pământ, și, cel mai probabil, parașutele acestora s-ar fi intersectat.