Grav ACCIDENT în Olt: un mort și 14 răniți

Un microbuz în care se aflau 19 persoane a lovit un autoturism

 

O persoană a murit, iar 14 au fost rănite, joi dimineaţă, după ce un microbuz în care se aflau 19 pasageri s-a ciocnit cu un autoturism, pe DN 65, în localitatea Bobiceşti  (judeţul Olt). La locul accidentului au fost trimise mai multe ambulanţe și un elicopter SMURD.

  • UPDATE

Numărul persoanelor rănite în urma accidentului din judeţul Olt a ajuns la 14, una fiind preluată de un elicopter SMURD, iar un bărbat a decedat, poliţiştii stabilind că şoferul microbuzului nu a acordat prioritate autoturismului la intrarea de pe un drum judeţean pe DN 65.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că bărbatul aflat în stop cardio-respirator a decedat, medicii încercând să îl resusciteze câteva zeci de minute. Acesta era pasager în autoturism. De asemenea, 14 persoane – 11 din microbuz şi trei din autoturism – au fost rănite. Unul dintre răniţi, care avea multiple traumatisme, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean din Craiova.

Ceilalţi opt pasageri din microbuz au fost evaluaţi de medici şi au primit îngrijiri la faţa locului, refuzând transportul la spital.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Olt au declarat că accidentul a fost provocat de şoferul microbuzului care nu i-a acordat prioritate autoturismului.

Inițial, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băseşteanu, preciza că în accident au fost implicate un microbuz în care se aflau 19 pasageri şi un autoturism în care erau patru persoane. Zece persoane au fost rănite în accident, cinci dintre acestea fiind în stare gravă. Reprezentantul ISU Olt a mai precizat că unul din cei cinci răniţi grav este în stop cardio-respirator.

Răniţii au fost transportaţi la spitalul din Balş şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

NICIUN COMENTARIU