9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 20:39
No menu items!

Grav ACCIDENT în Italia: şase români au murit, iar doi au fost răniţi. Gabriel Oprea i-a cerut ataşatului de interne să acorde asistenţă familiilor victimelor

spot_img

Accidentul s-a produs, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A1 din Italia, la periferia oraşului Roma

accident_italia

Şase români, inclusiv o fetiţă de un an şi şase luni, au murit, iar doi au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit cu o autoutilitară, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A1 din Italia, la periferia oraşului Roma, relatează ziarul La Repubblica, în ediţia electronică.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, într+un comunicat de presă, că toţi românii implicaţi în accident erau rezidenţi în Italia.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a fost informat de către atașatul de afaceri interne român din Italia despre producerea unui accident de circulație în care 6 cetățeni români, între care și un minor, au decedat, iar alți 2 au fost răniți.

Conform primelor informații, accidentul ar fi avut loc între Roma și Napoli, cei 9 cetățeni români aflându-se într-un microbuz care a intrat în coliziune cu un alt autovehicul.

Toți cei 6 cetățeni români care au decedat în accident erau cetățeni rezidenți în Italia.

Atașatul de afaceri interne în Italia al Ministerului Afacerilor Interne se deplasează la fața locului pentru a acorda sprijin autorităților italiene în cercetarea care are loc în urma accidentului.

Vicepremierul Gabriel Oprea a solicitat atât atașatului de afaceri interne, cât și autorităților consulare ale MAE din Italia să acorde asistență cetățenilor români răniți în accident, cât și familiilor celor decedați, care urmează a fi anunțate, conform procedurilor în astfel de cazuri.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă

 

La rândul lor, oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au arătat că accidentul din Italia a avut loc pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, sâmbătă dimineaţă, fiind implicate două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi, posibil, cetăţeni marocani.

Consulul Ambasadei României la Roma a mers la faţa locului, fiind informat de autorităţile italiene competente că cinci cetăţeni români au murit pe loc, iar un copil, tot cetăţean român, a murit la spitalul din Tivoli.