27.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 14:09
No menu items!

Gral Medical anunță încheierea unui acord cu CAS pentru tratarea bolnavilor de cancer

spot_img

Gral Medical anunță încheierea unui acord cu CAS pentru tratarea bolnavilor de cancer

Grupul Gral Medical a anunțat că, începând cu 1 mai, oferă servicii servicii medicale de radioterapie decontate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate tuturor pacienților bolnavi de cancer.

”Majoritatea pacienților neoplazici și-au manifestat dezamagirea că nu îi ajută cu nimic calitatea de asigurat în aceasta situatie. Acesta este și motivul pentru care am făcut toate diligențele, pentru a reuși să intrăm în contract cu Casa de Asigurări, astfel încât pacienții să poată accesa în privat, mult mai ușor, servicii eficiente de radioterapie”, a declarat Robert Chițan, director promovare-dezvoltare al Gral Medical.

Pentru a beneficia de reduceri, pacientul trebuie să vină la Oncofort – clinica specializată a Grupului – cu bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie,  cu recomandarea „internare radioterapie”, iar reducerile ajung până la 50% din costul ședințelor de radioterapie 3D, diferența fiind achitată de pacient sub forma unei coplăți.

In 2012, Oncofort a oferit servicii de diagnostic și tratament oncologic pentru 2.700 de pacienți, în creștere cu 25% față de anul anterior, iar veniturile au crescut cu aproape 60%.

Din al doilea semestru al acestui an, se va deschide si sectia de chirurgie oncologică din cadrul spitalului privat, în urma unei investiții de peste 1 milion de euro.

Grupul de firme Gral Medical a avut în 2012 o cifră de afaceri de aproape 75 milioane lei, în creștere cu 17% față de anul precendent. În primul trimestru al acestui an, compania a înregistrat venituri de 18,6 milioane lei, în crestere cu 26% față de perioada similar a anului trecut. Pentru 2013, compania și-a propus o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro.

Vlad Bârleanu