miercuri, 27 ianuarie 2021 - 10:12

Gradul de ocupare pe Valea Prahovei, aproape de 100%. Care sunt preţurile şi unde se schiază

Îngrijorări în Israel, țara cu cea mai mare rată de imunizare, după o explozie de cazuri Covid-19 la copii

În timp ce adulții cu vârsta peste 40 de ani se vaccinează într-un ritm aproape miraculos, Israelul înregistrează o creștere accentuată a numărului de...

Parlamentarii, amânați la vaccinare

Parlamentarii au aflat, marți după-amiază, că România nu mai are suficiente doze de ser pentru imunizarea lor. Amânarea luată în calcul de Comitetul de...

Care este pedeapsa pe care au cerut-o procurorii pentru Elena Udrea

Procurorul DNA a cerut, la ultimul termen al dosarului în care Elena Udrea este judecată pentru fapte de corupție în legătură cu campania electorală...

Iohannis i-a chemat la Vila Lac pe premierul Cîțu și pe liderii Coaliției de guvernare

Klaus Iohannis are o întâlnire cu membrii coaliției de guvernare la Vila Lac, marți la ora 17. Președintele vrea să discute cu șefii partidelor...

partie schi

Locurile de cazare pe Valea Prahovei sunt rezervate aproape în totalitate pentru Revelion, preţurile pornind de la 1.000 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare la o vilă. Singurele stațiuni cu pârtii funcționale sunt Bușteni și Azuga.

În staţiunea Buşteni, se schiază în condiţii bune pe pârtia Kalinderu 1 (cu o lungime de aproximativ 1.400 de metri), care este acoperită cu un strat de zăpadă artificială de aproximativ 30 de centimetri. Peste o mie de turişti se află sâmbătă pe această pârtie.

Cea de-a doua pârtie care face parte din domeniul schiabil al staţiunii Buşteni, Kalinderu 2, este impracticabilă. În schimb, parcul de distracţii de la baza domeniului schiabil Kalinderu este deschis. În staţiunea Azuga sunt deschise doar câteva tronsoane de pârtie, acoperite cu un strat de zăpadă artificială cuprins între 8 şi 30 de centimetri.

Astfel, potrivit reprezentanţilor domeniului schiabil al staţiunii, în acest week-end se poate schia pe pârtia Sorica, pe o lungime de 550 de metri deservită de teleschi, pe pârtia Cazacu Variantă, pe o lungime de 400 de metri şi pe pârtiile Sorica Începători şi Cazacu Începători.

În cea mai căutată staţiune de pe Valea Prahovei, Sinaia, nu se schiază. Pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2000 de metri altitudine în Bucegi, sunt impracticabile din cauză că nu a nins, iar pârtia Nouă, care dispune de tunuri pentru zăpadă artificială, nu a putut fi înzăpezită din cauza temperaturilor ridicate.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican, locurile de cazare sunt rezervate aproape în totalitate pentru Revelion.

“Se înregistrează creşteri ale preţurilor serviciilor hoteliere acolo unde s-au făcut investiţii, a crescut gradul de confort sau au fost introduse servicii noi. În rest, preţurile sunt comparabile cu cele de anul trecut”, a declarat preşedintele APDT Prahova.

La fel ca şi anii trecuţi, şi în acest an cea mai căutată staţiune este Sinaia, însă interesul turiştilor a crescut şi pentru staţiunile Azuga şi Buşteni, a mai spus Adrian Voican.

Preţurile pachetelor turistice pentru Revelion sunt considerabil mai mari decât cele de Crăciun, deşi serviciile sunt aceleaşi. Astfel, dacă pentru Crăciun preţul unui pachet turistic într-o vilă din Buşteni a fost de 430 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă, un pachet turistic similar de Revelion ajunge să coste 1.000 de lei de persoană.

La Sinaia, un pachet turistic cu cinci nopţi de cazare într-un hotel de trei stele costă 1.980 lei de persoană. Acest tarif include mic dejun bufet (cu excepţia zilei de 1 ianuarie 2014), cina bufet în data de 30 decembrie şi 2 ianuarie (fără băuturi), cină festivă în noaptea de Revelion, carnaval cu cină în 1 ianuarie, parcare, acces la piscină, saună, sală de fitness.

Pentru copiii cu vârste între 10 şi 14 ani, părinţii vor plăti suplimentar 790 de lei, bani în care sunt incluse cinci nopţi de cazare în camera părinţilor şi serviciile de masă.

Tot la Sinaia, la hotelurile de patru stele trei nopţi de Revelion costă peste 2.500 de lei, patru nopţi costă peste 2.900 de lei, iar un pachet turistic cu cinci nopţi ajunge să coste 3.200 de lei de persoană, bani în care sunt incluse servicii precum cazare în cameră dublă cu mic dejun şi cină festivă de Revelion.

La hotelurile de lux de pe Valea Prahovei o vacanţă de Revelion ajunge să coste 2.000 de euro pentru două persoane, familiile cu copii plătind suplimentar pentru aceştia.

Cele mai căutate unităţi de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei au fost vilele, care s-au închiriat grupurilor de turişti. Pentru închirierea unei astfel de vile cu patru sau cinci camere duble, turiştii au plătit între 1.500 şi 2.500 de euro pentru întreaga vilă, în funcţie de numărul nopţilor de cazare şi de serviciile oferite. Unele vile, care dispun de bucătărie complet utilată, au fost închiriate, urmând ca turiştii să-şi pregătească masa de Revelion, în timp ce alte astfel de unităţi de cazare asigură în preţ şi masa de Revelion.

C.C.

Angela Merkel: ”Trebuie să diminuăm traficul aerian, astfel încât să nu se mai poată ajunge nicăieri”

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) ”Ce ne facem cu germanii care călătoresc? Am întrebat de o sută de ori în cadrul consultărilor purtate cu premierii landurilor: de...

Ce a răspuns Ludovic Orban când a fost întrebat dacă mai candidează la șefia PNL

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a evitat să răspundă deschis dacă mai candidează sau nu la congresul partidului, care va avea loc în...

Se amână vaccinarea în România. Gheorghiță (5 ianuarie): România nu ia în calcul amânarea vaccinării

Președintele Comitetului Național de vaccinare COVID, Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, că vaccinările vor fi reprogramate, din cauza deficitului de doze. În urmă cu...

Prefectul Berbeceanu a semnat ca primarul. Decizia de redeschidere a restaurantelor, scrisă cu erori. DOCUMENTE

O eroare strecurată în hotărârea privind redeschiderea restaurantelor în București a dat peste cap activitatea din HORECA până marți, când a fost observată de...

Arhivă cu 500 de milioane de numere de telefon ale utilizatorilor Facebook, vândută pe Telegram

O persoană necunoscută a creat un bot prin care vinde pe Telegram, individual și vrac, numerele de telefon ale peste jumătate de miliard de...