14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:54

Gradul de absorbție al fondurilor europene, dezbătut la Bruxelles

spot_img

Gradul de absorbție al fondurilor europene, dezbătut la Bruxelles

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, va discuta astăzi cu Johannes Hahn, comisarul European pentru politici regionale, la sediul Comisiei Europene despre gradul de absorbție al fondurilor europene.

Ministrul român al Fondurilor Europene va dezbate împreună cu Johannes Hahn, dar și cu Koos Richelle, director general pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune în cadrul Comisiei Europene, situația a patru programe operaționale și care este nivelul de absorbiție din fondurile europene al României.

Atenția va fi îndreptată în mod special asupra situaţiei Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane, a Programului Operaţional Regional, a Programului Operaţional Sectorial Transport şi a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Eugen Teodorovici și-a propus să crească gradul de absorbție al fondurilor europene la 50% în 2013, în condițiile în care  nivelul actual al absorbţiei de plăţi totale în România este de 21%, procentaj care cuprinde şi prefinanţările.

C.I.