2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 19:56
No menu items!

Grădinițele și școlile private, închise, dar pot face ore online. Șeful DSU: Nu este discriminare față de stat, este abordare diferită

spot_img

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, luni, că școlile private nu sunt obligate să dea vacanță elevilor în următoarele două săptămâni în cazul în care cursurile se desfășoară online.

„La nivelul școlilor private pentru că aici a fost important de clarificat, ea a fost prevăzută în Hotărârea CNSU, nu s-a translatat în HG. Acum, HG prevede că activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolarii și elevii din unitățile particulare de învățământ, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație, care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021,” a anunțat Arafat, după ședința de Guvern.

Potrivit acestuia, se pot face ore online.

„Noi facem protecție, nu este discriminare, este abordare diferită. Și privatul poate să abordeze. Dacă dă vacanță, face recuperarea, dacă merge online, nu face recuperarea. Același lucru pe partea publică, unde este decizia ministerului Educației în acest sens” a declarat Raed Arafat.

Guvernul s-a reunit în ședință, luni dimineața, pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța instituțiilor școlare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), a fost uitat și  nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern.

                                                                                                                   Adina Silav