miercuri, 24 februarie 2021 - 23:13

Grădiniţă cu salină. Copiii fac aerosoli în timp ce se joacă

O grădiniţă din Zalău are amenajată o mini-salină cu bulgări de sare de la Praid. După un program stabilit de specialişti, copiii petrec aici aproape o oră pe săptămână, în două şedinţe.

Mini-salina amenajată în grădiniţa din cartierul Dumbrava Nord din Zalău este o cameră de joacă cu trambulină şi o lădiţă cu sare, după modelul celor cu nisip. În cele 15-20 de minute cât se pot juca înăuntru, copiii fac, de fapt, terapie cu aerosolii salini.

Conform jurnaliştilor de la digi24.ro, părinţii sunt încântaţi că cei mici nu mai tuşesc şi în timp ce inhalează aerosolii, se joacă, face exerciţii de gimnastică şi cântă. Mini-salina reproduce condiţiile din cea de la Praid, de unde au şi fost aduse şi cele şase tone şi jumătate de sare. Opt mii de lei a plătit parohia reformată pentru această dotare care a atras zeci de părinţi. Înscrierile se fac după regula primului venit, dar prioritate au cei care fac parte din parohie. Reprezentanţii salinei susţin că au înscrieri până în anul 2018.

Specialiştii spun că absorbţia aerosolilor salini dezinfectează căile respiratorii, fluidizează mucoasele, ajută la eliminarea secreţiilor, reface elasticitatea căilor respiratorii şi elimină toxinele.

S.M.