27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 13:48
No menu items!

Grațierea Monicăi Iacob Ridzi, analizată la Cotroceni

spot_img

Soțul fostului ministru a depus documentația necesară

monica_iacob_ridzi

Administraţia Prezidenţială analizează documentele depuse la Palatul Cotroceni de soţul Monicăi Iacob Ridzi prin care acesta solicită graţierea fostului ministru de tineretului.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Tiberiu Iacob-Ridzi a depus, joi, la Cotroceni, mai multe documente cu privire la graţierea Monicăi Iacob-Ridzi care însumează aproximativ 2.000 de pagini. Administraţia Prezidenţială va analiza documentele pentru a vedea dacă sunt îndeplinite elementele cererii de graţiere.

Monica Iacob Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate.

Pe 8 mai, judecătorii de la Tribunalul Ilfov au amânat pentru 5 iunie procesul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului solicită întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Instanţa a amânat procesul deoarece la dosar nu exista expertiza Institutului Naţional de Medicină Legală prin care să se stabilească dacă Ridzi suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi, declara în urmă cu o lună că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soţia sa trebuie să efectueze o serie de investigaţii medicale care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar. El menţiona că soţia sa are mai multe probleme medicale şi o imunitate foarte scăzută.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Valeriu Motoc