Grădinițele și școlile din sectorul 2 vor fi dotate cu butoane de panică

sala de clasa

Unitățile de învățământ preuniversitar din sectorul 2 vor fi dotate cu butoane de panică, în prezent securitatea acestora fiind asigurată prin cartele de acces, camere video de supraveghere și pază.

“Urmează ca Primăria sectorului 2 să implementeze anul acesta și butonul de panică la toate cele 125 de unități de învățământ preuniversitar de stat, care va asigura o reacție promptă a echipajelor Poliției Locale Sector 2 în caz de urgență. Părinții preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar din sector nu trebuie să plătească niciun leu pentru buna funcționare a sistemelor de protecție, ele fiind suportate integral din bugetul local al Primăriei sectorului 2”, a precizat vineri Biroul de Presă al Primăriei sectorului 2.

Sistemelor de protecție care duc la creșterea siguranței în interiorul școlilor li se adaugă și măsurile întreprinse de Poliția Locală a Primăriei sectorului 2, Poliția de sector și Jandarmeria Română, ce asigură ordinea și liniștea publică în zona unităților de învățământ.

În cele 125 de unități de învățământ preuniversitar de stat din sectorul 2 s-au montat următoarele sisteme de siguranță: au fost distribuite peste 40.000 de cartele de acces pentru elevii din școlile gimnaziale, liceele și colegiile naționale, au fost montate peste 2.100 de camere video care funcționează non-stop (de exterior pentru grădinițe, de exterior și interior pentru școli gimnaziale, licee și colegii naționale), fiind și 184 de posturi de pază.

În fiecare unitate de învățământ, în funcție de mărimea clădirilor, au fost amplasate între unul și trei posturi de pază.

Fiecare post de pază este deservit de cinci persoane pentru asigurarea funcționării 24 de ore din 24.

“Implementarea celor trei sisteme de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar de stat au costat Primăria sectorului 2 din bugetul propriu 29.275.000 de lei, după cum urmează: sisteme de acces pe bază de cartele — 1.105.000 de lei, camere video de supraveghere interior și exterior — 2.520.000 de lei, pază umană asigurată de personal de specialitate — 25.650.000 de lei anual”, potrivit Biroului de Presă.

A.V.

NICIUN COMENTARIU