3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:45
No menu items!

GRĂDINIȚA GROAZEI (III). Alte înregistrări audio șocante cu educatoarele de la Constanța

spot_img

Părinții copiilor abuzați au depus înregistrările la Parchet

gradinita

Sursa Zilei face din nou publice o parte din probele procurorul care se ocupă de ancheta de la grădinița groazei din Constanța le-a avut la dispoziţie timp de jumătate de an

Procurorul care instrumentează dosarul „grădiniţa groazei” se grăbeşte să redacteze rechizitoriul, afirmă avocatul angajat de părinţii revoltaţi. Unele dintre probe sunt înregistrări audio obținute de părinții care au ascuns microfoane în jucăriile copiilor. Pe baza acestora, procurorul a ales însă să trateze acest caz ca pe unul izolat, de simplă „purtare abuzivă”, infracţiune pedepsită de codul penal cu până la 6 luni de închisoare sau cu amendă. Anchetatorul vrea ca până săptămâna viitoare, ancheta să plece în instanţă, deşi mai mulţi părinţi au cerut să intervină în procesul penal ca părţi vătămate.

 

 

Ancheta de până acum se referă exclusiv la trei ingrijitoare indicate în plângerea unui părinte, care nu a tolerat abuzurile şi a făcut reclamaţie la parchet încă din luna decembrie a anului trecut. Cele trei ajutoare de educatoare apar în imagini bătându-i copilul sau ţinându-l cu capul în jos. Procurorul a ignorat cu desăvârşire imaginile care o arată pe însăşi directoarea educaţională a grădiniţei cum agresează mai mulţi copii, pe care îi bruschează şi îi târăşte dintr-o parte în alta a sălii de curs. Directoarea educaţională lucrează în continuare pe acelaşi post şi este cea împotriva căreia se îndreaptă suspiciunile părinţilor care au aflat din înregistrările audio că le-au fost adormiţi copiii cu vin şi chiar barbiturice, apoi treziţi cu cafea.

Copil de patru ani către părinte: „Dă-mi ceva să adorm că sunt zombie!”

Imaginile care au şocat o ţară întreagă n-au fost suficiente până acum pentru ca procurorii din Constanţa să închidă SRL-ul grădiniţă. Subit, după ce imaginile difuzate de Sursa Zilei, luni, au apărut peste tot, grădiniţa frecventată de copiii unor vedete, nepoţi de procurori şi avocaţi, fii şi fiice ale inspectorilor fiscali, a fost călcată de toate autorităţile din acelaşi oraş. ITM, OPC, DSP au împărţit amenzi patronului care, cel mai probabil ajutat tot de specialişti din sistem, găsise soluţia să câştige cam 20.000 de euro lunar, fără vreun control. Au bifat toți amenzi de formă, timp de două zile (marţi şi miercuri), de la dezinfectantul insuficient pentru veselă, până la neconformităţi la fişele de instruire pentru salariaţi, ori legalitatea contractului dintre părinţi şi SRL. Nicio instituţie, cu atât mai puţin parchetul, nu şi-a pus însă problema cum a putut să funcţioneze timp de doi ani şi jumătate o grădiniţă, fără vreun aviz de la Ministerului Educaţiei ori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

SursaZilei a aflat că două dintre educatoare aveau proprii copii la această grădiniță, pe care i-au trata în aceeași manieră, spun părinţii au făcut plângere la parchet. Mai mult decât atât, una dintre educatoarele surprinse în imagini cum târăşte de mâini copiii este chiar soţia preotului care conduce seminarul teologic de la Constanţa şi care acordă periodic burse copiilor inteligenţi. După ce au văzut imaginile de la televizor şi au ascultat înregistrările pe care parchetul le ignoră, un părinte a înţeles de ce băiatul său de numai 4 ani îi cerea „ceva că nu pot să dorm!” şi folosea cuvântul „zombie” pentru a descrie starea în care se află.

Un alt părinte a povestit la întâlnirea cu avocatul cum fetiţa lui se joacă cu două păpuşi pe care le pedepseşte ameninţându-le că le scoate afară în frig, „cum l-a scos C.M”. (nr. directoarea adjunctă) pe colegul fetiţei. Un alt tată, al unui băiețel de patru ani, a povestiti că vecinii blocurilor de lângă „grădiniţa groazei” au povestit că au văzut pe tot timpul iernii, de mai multe ori, cum un băieţel stă singur, fără haină, în faţa uşii grădiniţei.

Mihaela Chiper