9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 4:39

Grădina zmeilor, loc unic în România

spot_img

Material prezentat de Fundația România Autentic

Gradina Zmeilor 1

Una dintre cele mai spectaculoase atracții geologice ale României, „Grădina Zmeilor” din județul Sălaj este unul dintre obiectivele ce merită vizitat anual, deoarece aspectul grandioaselor formațiuni stâncoase diferă de la un an la altul, scrie romania-redescoperita.ro.

„Grădina Zmeilor” este situată la aproximativ 35 de kilometri de Zalău, în imediata apropiere a satului Gâlgăul Almașului. Legenda spune că acesta este locul în care, odinioară, zmeii locuiau în comuniune cu oamenii obișnuiți.

Gradina Zmeilor 2

Nu puțini sunt geografii care afirmă că „Grădina Zmeilor” este un loc unic în Europa și chiar în lume. „Acul Cleopatrei”, „Dorobanțul”, „Moșul”, „Zmeul și Zmeoaica”, „Horia, Cloșca și Crișan” sau „Căpitanul și soldații” sunt denumiri date de localnici stâncilor din acest complex geologic, denumiri care denotă atât grandoarea şi diversitatea formelor cât și modul în care reușesc acestea să aprindă imaginația privitorilor.

Gradina Zmeilor 3

Din fericire, „Grădina Zmeilor” este printre puținele atracții turistice ale României, ușor accesibile vizitatorilor. De aproape 15 ani acest loc a fost declarată rezervație naturală, fiind amenajate și o serie de poteci pe suprafața celor trei hectare ale complexului.

Gradina Zmeilor from Ghid Video Turistic on Vimeo.

Olimpia Diaconiuc