19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:54
No menu items!

Gorj: Un nou sindicat va fi constituit în cadrul CE Oltenia, cel mai mare din țară, susțin inițiatorii

spot_img

complexul-oltenia

Un nou sindicat va fi constituit în cadrul Complexului Energetic Oltenia, miercuri demarând procesul de fuziune a cinci sindicate din cadrul companiei, care numără în total 8.000 de membri.

Potrivit sindicalistului Ion Rușeț, încă nu a fost stabilit un președinte al mișcării care va purta numele Sindicatul Mine Energie Oltenia, urmând ca, în perioada următoare, să fie aleasă o conducere provizorie, iar apoi vor avea loc alegeri.

„Astăzi s-au declanșat procedurile pentru fuziunea a cinci mari sindicate din cadrul CEO, este vorba de Sindicatul Mine Energie Turceni, Sindicatul Energia Turceni, Sindicatul Craiova II, Sindicatul Liber al Carierei Lupoaia și Sindicatul Liber al Carierei Roșiuța, sindicate care reprezintă peste 8.000 de salariați ai complexului”, a declarat Rușeț.

El a precizat că procedurile vor continua cu discuții pe marginea noului statut, cu stabilirea datei congresului, cu discuții cu sindicatele din alte zone miniere și energetice,

„Cred că într-o perioadă relativ scurtă vom discuta despre 13.000 de membri. Discutăm despre conducere provizorie care va fi instituită de congres și după aceea vom discuta despre alegeri. Nu există un lider în momentul de față, eu mă bucur de o anumită notorietate și sprijin din partea colegilor, dar nu există un lider acum. Oricum, va fi cel mai mare sindicat din țară și nu ne vom afilia la nicio federație națională”, a menționat Ion Rușeț.

Ion Rușeț a ocupat până în urmă cu câteva zile funcția de prim-vicepreședinte în cadrul Federației Naționale Mine Energie (FNME), condusă de Marin Condescu, însă a decis să demisioneze din această funcție la Consiliul de coordonare, care a avut loc în data de 11 ianuarie 2014, la Petroșani.

Lucian Mera