19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:04
No menu items!

Gorj: Aproximativ 200 de elevi, duși la analize după ce un profesor a fost diagnosticat cu TBC

spot_img

profesor-tabla

Aproximativ 200 de elevi de la mai multe unități de învățământ sunt duși la analize, după ce un profesor a fost diagnosticat cu tuberculoză. Situația nu a fost anunțată la Inspectoratul Școlar Gorj care a început o anchetă în acest caz.

Pe 29 decembrie, un profesor de muzică din Bumbești Jiu, care avea ore la liceul și școala generală din oraș, precum și la alte unităţi de învăţământ cu mai puțini elevi din apropierea localității, a fost diagnosticat cu TBC. El a fost internat la Sanatoriul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din localitatea Runcu.

După vacanţa şcolară, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a dispus dezinfecţia în clasele din şcolile respective, iar elevii de la liceul din Bumbești Jiu și școala generală din oraș au fost vaccinaţi, fiind testaţi pentru depistarea unei eventuale îmbolnăviri.

De asemenea, începând de marţi, aproximativ 200 de copii sunt supuşi unor investigaţii medicale suplimentare la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Ișfan, a declarat că a aflat despre situația de la Bumbești Jiu marți, când la spital au început să fie aduși elevi pentru analize medicale.

El a spus că a mers la spital și a discutat cu medicii, aflând că nu sunt probleme deosebite pentru elevi.

Miercuri, șeful ISJ Gorj a precizat că a a trimis inspectori la şcolile din Bumbeşti Jiu, pentru a afla de ce ISJ nu a fost informat despre cazul profesorului cu TBC.

„Miercuri dimineață am trimis inspectorii la unitățile de învățământ de la Bumbești Jiu pentru a afla ce anume s-a întâmplat acolo și de ce niciun director nu a informat și Inspectoratul Școlar despre această situație. Nu se poate să avem sute de elevi vaccinați pentru că au intrat în contact cu acel profesor, iar eu să aflu de la jurnaliști că avem o problemă medicală la acele școli. Nu sunt probleme deosebite pentru copii, în sensul că ar avea vreunul TBC. Cei care fac investigațiile suplimentare, adică radiografii la plămâni, au o imunitate mai scăzută și e bine să li se facă toate procedurile pentru a elimina orice suspiciune”, a spus șeful ISJ Gorj.

Lucian Mera