5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:36
No menu items!

Google va folosi datele personale ale utilizatorilor în scopuri comerciale

spot_img

google inc

Google plănuiește ca, de la 11 noiembrie, să folosească numele, fotografiile și comentariile utilizatorilor săi în scopuri publicitare și comerciale, relatează dailymail.co.uk.

Începând din data de 11 noiembrie, vor intra în vigoare termenii și condițiile Google modificate care îi va afecta pe utilizatorii rețelei de socializare Google+.

Totodată, comentariile utilizatorilor privind restaurantele, magazinele și produsele, dar și muzica și alt tip de conținut cumpărat de la retailerul online Google Play, vor putea fi folosite în reclamele care le sunt prezentate prietenilor sau persoanelor cu care utilizatorii sunt în legătură, atunci când aceștia caută diverse lucruri pe Google.

“Dacă aveţi un Cont Google, este posibil să afişăm Numele profilului, Fotografia de profil şi acţiunile dvs. pe care le întreprindeţi în cadrul Google sau în cadrul aplicaţiilor terţă parte conectate la Contul Google (de exemplu, +1rile, recenziile pe care le scrieţi şi comentariile pe care le postaţi) în Serviciile noastre, inclusiv să le afişăm în anunţuri sau în alte contexte comerciale. Vom respecta alegerile pe care le faceţi pentru a limita setările de distribuţie sau de vizibilitate din Contul Google. De exemplu, puteţi configura setările, astfel încât numele şi fotografia dvs. să nu apară într-un anunţ”, potrivit unui text postat pe pagina în limba română a Google.

Similar acestui demers, a fost și demersul făcut în luna august de rețeaua de socializare Facebook, cu privire la faptul că rețeaua folosește datele personale ale utilizatorilor, fără a avea permisiunea acestora.

D.M.