3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 3:26
No menu items!

GOOGLE sărbătoreşte ziua Sfântului Patrick printr-un logo special

spot_img

google st patrick

Sărbătoarea Sfântului Patrick este omagiată de Google printr-un logo special, care imită un vitraliu medieval, pe fundal verde, culoare asociată cu simbolul irlandez, trifoiul cu trei foi, pe care sfântul l-ar fi folosit pentru a explica irlandezilor Sfânta Treime.

Sfântul Patrick, care s-a născut în jurul anului 385, în Britania, şi a murit în 461, a fost un episcop irlandez, care a devenit sfânt patron al Irlandei şi Islandei este sărbătorit de comunităţile de irlandezi din mai multe țări prin parade vesele, dominate de culoarea verde.

La origini o sărbătoare catolică, în prezent ziua Sfântului Patrick este mai degrabă dedicată întregii culturi irlandeze și este sărbătorită pe 17 martie atât în Irlanda și Marea Britanie, cât și în Statele Unite.

După marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de migranţi a părăsit Irlanda, iar parada de Saint Patrick’s Day a devenit modalitatea acestora de a-şi manifesta identitatea. Pornind de la tradiţie, au început să se organizeze peste tot în lume parade, care au ajuns să îi includă pe toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

C.A.