1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 1:04
No menu items!

Google sărbătoreşte Ziua Pământului cu un logo special

spot_img

google ziua pamantului

Google și-a modificat, marți, logoul pentru a sărbători Ziua Pământului, astfel încât toți cei care accesează motorul de căutare pot citi mesajul transmis de diferite animale cu ocazia acestei sărbători.

Astfel, la un simplu click pe prima imagine apărută pe pagina de deschidere se schimbă logoul și apar diferite animale, precum pasărea colibri, gândacul de bălegar sau cameleonul, care “urează o Zi a Pământului fericită!”

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, mare parte dintre ei tineri şi foarte tineri.

În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

D.M.