13.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 12:16

Google marchează debutul Jocurilor Olimpice de la Soci printr-un logo special

spot_img

google jocurile olimpice

Google marchează, vineri, debutul Jocurilor Olimpice de la Soci, printr-un logo special, care prezintă şase imagini stilizate ale unor sporturi de iarnă, probe ale acestui eveniment sportiv.

De asemenea, Google a publicat sub logo-ul special o traducere din “Carta Jocurilor Olimpice”, un document ce reprezintă codificarea Principiilor Fundamentale ale Olimpismului, Regulilor și Textelor de aplicare adoptate de către Comitetul Internațional Olimpic (C.I.O.).

Carta guvernează organizarea, acțiunile și funcționarea Mișcării Olimpice și fixează condițiile celebrării Jocurilor Olimpice.

“A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului”, este citatul ales și tradus de Google din “Carta Jocurilor Olimpice”.

Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfăşura în oraşul Soci, Rusia, în perioada 7 – 23 februarie, câteva probe urmând să aibă loc însă în oraşul-staţiune Krasnaia Poliana.

Vor fi organizate 98 de probe sportive, în cadrul a 15 sporturi. Atât Jocurile Olimpice, cât şi cele Paralimpice vor fi organizate de Comitetul de Organizare Soci (COS).

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, de la ora 18.14, pe Stadionul Fişt.

 D.M.