Google le permite utilizatorilor să nu-şi mai folosească numele real pe Google+

Google+ are în acest moment 343 de milioane de utilizatori activi lunar

Google-logo

Google și-a schimbat politica de lungă durată prin care le cerea utilizatorilor de pe reţeaua de socializare a companiei, Google +, să folosească numele lor reale.

Într-un mesaj publicat pe site, echipa Google+ a precizat că intenţia iniţială a fost de “a crea o comunitate cu oameni real“, dar această decizie “a exclus, totodată, un număr de oameni care voiau să fie parte (din comunitate – n.r.) fără să-şi folosească numele lor reale”.

Deşi utilizarea numelor reale nu a avut un prea mare efect în primele zile pe reţeaua socială, utilizatorii au început să se plângă de această politică în momentul în care Google a început să-i forţeze pe comentatorii de pe YouTube să-şi facă un cont, informează independent.co.uk.

Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, a declarat ulterior că Google+ a fost iniţial un serviciu de identitate pentru multele servicii online ale companiei şi că utilizatorii puteau să meargă în altă parte.

Google+ are în acest moment 343 de milioane de utilizatori activi lunar, potrivit unor date prezentate de Statista, citate de theguardian.com. În schimb, Facebook, cea mai mare reţea de socializare, are peste 1,28 de miliarde de utilizatori, în timp ce platforma online Twitter are în jur de 255 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

Deşi Google susţine că nu mai sunt restricţii, există câteva reguli ale numelui care trebuie respectate. Astfel, numele folosit pentru crearea profilului trebuie să fie compus din prenume şi nume, dar unul dintre ele poate reprezenta o iniţială. De asemenea, utilizatorii nu se pot da drept altcineva, iar numele poate fi schimbat doar de câteva ori.

R.D.

NICIUN COMENTARIU