3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:14
No menu items!

Google îl sărbătorește pe Nelson Mandela printr-un logo special

spot_img

Google și-a modificat, vineri, logoul pentru a-l sărbători pe fostul președinte sud-african Nelson Mandela, la 96 ani de la naştere

nelson mandela google

Google şi-a modificat, vineri, logoul pentru a-l sărbători pe primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela – considerat un simbol al libertăţii şi iertării, la împlinirea a 96 de ani de la naşterea acestuia.

Noul logo este conceput sub forma unui desen, în care imaginea lui Nelson Mandela apare postată în interiorul celei de-a doua litere “O” din cuvântul Google.

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, decedat, pe 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani, a fost rând pe rând un militant antiapartheid înverşunat, deţinutul politic cel mai celebru din lume şi primul preşedinte de culoare al Africii de Sud.

Lider al luptei persoanelor de culoare împotriva regimului rasist care se străduia să instituţionalizeze segregaţia în Africa de Sud, Mandela a petrecut 27 de ani în detenţie, în perioada 1964-1990. Din spatele gratiilor, el a devenit simbolul oprimării poporului său, în timp ce lumea întreagă manifesta şi organiza concerte pentru a fi eliberat.

Sub culorile Congresului Naţional African (NAC), Mandela a fost primul preşedinte al noii “naţiuni curcubeu”, în perioada 1994-1999.

Nelson Rolihlahla Mandela s-a născut la 18 iulie 1918 în satul Mvezo, în Transkei (sud-est), în clanul regal Thembu al etniei xhosa.

D.M.